Dat Evert Hingst zich ver voorbij de grenzen van de advocatuur met de vastgoed-criminaliteit bezighield is inmiddels bekend. Maar: als witwasser functioneerde hij ook binnen een ruim netwerk in de bovenwereld.
Dit bleek uit het gerechtelijk onderzoek in de zaak tegen Hingst’s stroman Andy Groenewoud die onlangs werd veroordeeld tot 2 ½ jaar cel met verbeurd verklaring van twee miljoen aan cash en vastgoed.
In Suriname, waar de veroordeelde Groenewoud zich ook in het vastgoed aan het inkopen was, heeft zijn zaakwaarnemer aldaar, niemand minder dan minister Gilds van Handel en Industrie, zich onder deze omstandigheden inmiddels genoodzaakt gezien zijn functie neer te leggen.
Bij het Amsterdamse vastgoed, ook wel bekend als de “Hingst-panden” duikt telkens de naam van ene Roger Horn op. Van deze vier panden is Horn bij twee de gemachtigde voor wbt de verbouwing, bij een derde is hij de vorige eigenaar en bij de vierde is hij zelfs nog steeds als gedeeltelijk eigenaar betrokken. Roger Horn is directeur van een aantal vastgoedbedrijven zoals DaDo BV en CC Faas Vastgoed BV .
Verrassend? Nee: uit het gerechtelijk onderzoek kwam ook naar voren dat Horn gesprekken heeft gevoerd met Hingst waarbij deze met zijn expertise Hingst op weg heeft geholpen in de wereld van het vastgoed. Een toch niet mis te verstane verwikkeling voor een vastgoedondernemer met een kantoorvilla aan de Apollolaan.
Roger Horn is vooralsnog buiten schot gebleven. Dinsdagavond 7 februari a.s. buigt de deelraad Oud-Zuid zich over een aantal schriftelijke vragen die hen zijn voorgelegd over Horn die in dat stadsdeel erg aktief is.