3 april 2009: Discussie/brainstorm avond FUCKING anti-kraak!

In het verleden werden er verschillende panden ontruimd en vervolgens werd er anti-kraak ingezet. Dit gebeurde op de basis van artikel 429 of doordat de eigenaar de rechtszaak won met een vaag huurcontract. Terwijl het pand uiteindelijk helemaal niet werd gebruikt en om er vervolgens anti-kraak in te stoppen.

Nu is recentelijk Artikel 429 ontkracht en kan op grond daarvan niet meer strafrechtelijk worden ontruimd. Daarom wordt nu wordt anti-kraak als reden gebruikt om een civiele rechtszaak te voeren en het is al gebeurd dat de eigenaar die rechtszaak heeft gewonnen en het pand vervolgens ontruimd werd. Tijdens deze discussie/brainstorm avond willen we een oplossing of strijdmiddel vinden tegen deze smerige praktijken. Praktijken die niet alleen dankzij de eigenaren maar ook dankzij de rechtstaat anti-kraak in hand speelt. Verder willen we kijken hoe we de anti-kraak bureaus (die geld verdienen aan deze stakingsbrekers en louche huiseigenaren) kunnen aanpakken. Anti-kraak aan pakken? Dan is dit je kans.

Deze discussie/brainstorm avond is de eerste in een reeks over kraken in het algemeen. We willen later 2 andere avonden organiseren over artikel 429 en het natuurlijk niet komende kraakverbod.

This entry was posted in infoavond. Bookmark the permalink.