18-10-06 uitnodiging buurtvergadering Ostadestraat

Beste buren,

Als eerste super veel dank voor alle steun in de aanloop naar, en tijdens de ontruiming van de Van Ostadestraat 228 en 230.

Dat heeft ons goed gedaan.

Tijdens de ontruiming hebben twee bewoners zich vastgeketend in zogenaamde ‘lock-ons’, als laatste protest tegen de sloop voor luxe. Bij de ontruiming was de Brand en traangaseenheid (Bratra) aanwezig. Dit is een politie eenheid die gespecialiseerd is in het doorzagen van barricades, mensen uit lock-ons halen etc. Na ongeveer anderhalf uur kregen we het bericht dat de Bratra een gasleiding geraakt had en er een groot gaslek was ontstaan.

Wij hadden het gas op alle verdiepingen afgesloten uit voorzorg, wat betekend dat de Bratra door de hoofdleiding is gegaan. De hoofdleiding is verbonden aan de hele straat.

Als er één vonk bij was gekomen, was er een gigantische explosie geweest. Het is onvoorstelbaar dat een speciaal getrainde politie eenheid, zo onverantwoordelijk te werk is gegaan. Ze hebben niet alleen de krakers maar ook omwonenden in gevaar gebracht.

Daarom willen wij een buurtvergadering over het gebeurde uitroepen. Om te kijken wat wij samen kunnen doen. Zoals inspreken bij het stadsdeel, om bijvoorbeeld een onafhankelijk onderzoek in te stellen. Deze vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 24 oktober om 8 uur in wijkcentrum Ceintuur (Gerard Doustraat 133). Mensen die niet aanwezig kunnen zijn maar wel graag meer informatie willen of ideeën hebben, kunnen ons mailen:

Nogmaals bedankt, sowieso voor de fijne tijd in de Van Ostadestraat. Groeten, de krakers

This entry was posted in Kraaknieuws uit de Pijp. Bookmark the permalink.