Informatieavond: Greenscare

Sinds 7 december 2005 werden er in de US verschillende mensen gearresteerd, aangeklaagd en beschuldigd van deelname aan acties van het Earth Liberation Front en/of Animal Liberation Front. De verdachten staan terecht voor o.a. brandstichting.

Deze Arrestatiegolf is door de FBI gedoopt tot “operation Backfire”, maar wordt in de volksmond ook wel “operation Greenscare” genoemd, wat verwijst naar “Red Scare”, de heksenjacht die in de koude oorlog plaatsvond en vele progressieve bewegingen de kop heeft ingedrukt.

De openbare aanklager gebruikt de Terrorism Enhancement Act, en eiste dat ze ook beschuldigd worden van terrorisme, de mensen kunnen dan extra 20 jaar bovenop hun aankomende straffen krijgen. De Antiterrorismewetgeving wordt hier dus gebruikt om de radicale politieke oppositie de kop in te drukken.

Naast de mensen die vervolgd worden naar aanleiding van “Operation Backfire” Zijn er nog meer mensen slachtoffer geworden van de Greencare-heksenjacht. Een paar voorbeelden zijn Jeffrey ‘Free’ Luers, die tot bijna 23 jaar is verooordeeld voor het in de fik steken van 3 SUV’s en de Shac 7; Mensen die tot lange celstraffen zijn veroordeeld, enkel voor het bijhouden

van een website tegen Huntington Life science.

Tijdens deze informatieavond willen we een laatste update geven over de Greenscare-activisten in Amerika. Is er ruimte voor discussie over de ontwikkelingen daar.

We willen deze avond een tweetal filmpjes tonen

“22/8; The Jeffrey Luers Story”

en

“Who is the real eco-terrorist”.

Daarnaast willen we kijken wat we aan solidariteitsacties kunnen doen voor deze activisten. Veel geld is nodig vanwege oa hoge advocatenkosten, die alleen maar meer gaan worden als men ook word aangeklaagd voor terrorisme en men dit wil gaan aanvechten.

Op 9 en 10 juni vinden er solidariteitsacties plaats voor Jeffrey Luers, die sinds vorig jaar opgeroepen heeft deze solidariteitsacties ook voor de andere Greenscare-activisten te doen. Ideeën hiervoor kunnen ook besproken worden.

Deze avond wordt u aangeboden door de Molli i.s.m. Groen Front! Amsterdam.

Vrijdag 1 juni  om 21.00 stipt!!!

Molli Chaoot

V Ostadestraat 55 hs

1072 SN Amsterdam

020 6761427

This entry was posted in infoavond. Bookmark the permalink.