We worden godverdomme binnenkort ontruimd

De van Ostadestraat nrs. 226. 228 en 230 in de Amsterdamse Pijp, worden godverdomme binnenkort ontruimd.

Deze panden zijn in het bezit van woningbouwvereniging de Dageraad (Alliantie Amsterdam). De Dageraad wil hier sociale huurwoningen slopen om plaats te maken voor luxe-appartementen. Nrs. 228 en 230 zijn sinds november j.l gekraakt. De huurders moesten vorig jaar vertrekken, terwijl er nog geen duidelijkheid was over de toekomst van de panden. Nr. 226 had namelijk nog een rechtszaak tegen de sloop lopen. De rechtszaak is uiteindelijk verloren terwijl uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat het pand nog minstens 15 jaar mee kan.

Renovatie en sloop van sociale huurwoningen voor luxe zien we overal in de stad. Onder het motto ‘I Amsterdam’ veryupt de stad. De gemeente wil Amsterdam aantrekklijk maken voor toeristen, bedrijven en veelverdieners. Dit doet ze door dak- en thuislozen van de straat te vegen, sociale huur naar de rand van de stad te werken en de politie-repressie op te voeren.

We hebben genoeg van die schijtyuppen. We willen wonen in een stad waar mensen niet hun huis uit worden getrapt, niet lastig worden gevallen door machosmeris en niet achtervolgd worden door camera’s. Waar niet alles draait om consumptie en individualiteit. We verzetten ons hier tegen. Nu! En anderen kunnen dat ook doen. Laat de bedrijven en yuppen de stad niet verpesten. Bewoon de leegstand, pak huiseigenaren aan en maak van je bivak je standaardoutfit…

De bewoners van nr. 228 en 230

This entry was posted in Kraaknieuws uit de Pijp. Bookmark the permalink.