03.06.2008 Groenfront thema-avond: De Auwtolozen

3 juni Groenfront avond inde Molli

Thema is deze keer: De Auwtolozen.

Het is al weer ruim tien jaar geleden dat de laatste autolozen acties gebeurden in de Pijp en Amsterdam. Dit terwijl de hoeveelheid auwto’s nog steeds toenemen. De reacties hierop door de politiek wordt gekenmerkt door halfslachtigheid en compromissen. Terwijl over dit onderwerk eigenlijk geen compromissen te vinden zijn, groen en gezondheid kun je niet een beetje langzamer vernielen.

Typerend is de laatste “uitleg” van het parkeerbeleid in de Pijp door groenlinks. Deze verkondigen doodleuk dat zij genoodzaakt zijn om een nieuwe parkeergarage van 250 auwto’s te bouwen. Want als de vvd later weer aan de macht zou kunnen zijn zouden zij wel een parkeergarage van 500 plekken willen maken. Deze redenering slaat kant nog wal, men draait mensen alleen maar een rad voor ogen. Om over de daadwerkelijke milieubelasting en gezondheidsbelasting nog maar niet te spreken.

Daarnaast heeft het realiseren van steeds meer koopwoningen in deze wijk ook nog een extra complicatie, want voor elke koopwoning moeten er ook parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Groenfront kenmerkt zich juist door geen compromissen te maken over milieu en gezondheid van alle levende wezens. Net als van de auwtolozen gezegd kan worden. Waar moet dat heen met al die auwto’s in onze kleine straatjes van de Pijp, waar moet dat überhaupt heen met al die auwto’s in de stad die alleen maar vernielend zijn. Groenlinks en anderen gaan zo helemaal voorbij aan een meer fundamentele discussie, wanneer we gaan verminderen met consumeren en niet vermeerderen.

Deze avond, dinsdag 3 juni willen we de oude autolozen weer afstoffen, filmpjes van acties bekijken en nadenken of we weer leuke anti-auwto acties kunnen verzinnen in De Pijp, Amsterdam. In ieder geval bekijken wat we tegen die idiote plannen van de parkeergarage kunnen doen.

Komt allen Naar de molli, het wordt leuk. De Molli gaat open om 20 uur en het infopraatje over de autolozen begint om 21 uur.

Zie voor meer info:

www.groenfront.nl , Daar is ook informatie te vinden over de nieuwe Krip-of-verzuip campagne.

This entry was posted in infoavond. Bookmark the permalink.