18-8-06 Buurtbrief Ostadestraat 228/230

Eerder verzet in de Ostadestraat

Beste buurtbewoners,

Zoals jullie waarschijnlijk al wisten zijn de panden op de van Ostade straat 228-230 al geruime tijd gekraakt, sinds 30 november vorig jaar. Dit was omdat de huurders van beide panden moesten vertrekken en er op dat moment nog geen duidelijkheid was over hoe lang de woningen leeg zouden staan, gezien het feit dat een van de huurders van 226 nog een rechtszaak had lopen tegen de bouwplannen van de Dageraad.

Niet alleen hierom maar ook om een protestgeluid te laten horen tegen de afbraak van sociale huurwoningen hebben wij deze woningen gekraakt. Het plan van de Dageraad was namelijk om 12 sociale huurwoningen af te breken en daarvoor luxe apartementen terug te plaatsen.

Het is schandalig dat een woningbouwvereniging alleen maar denkt aan haar winst terwijl mensen meer dan 10 jaar moeten wachten op een sociale huurwoning.

De Dageraad krijgt nu haar zin. De bouwplannen zijn rond, de huurders worden er uit gezet en de krakers worden ontruimd. Wederom gaat het grote geld voor en wordt er niet gedacht aan sociale huisvesting, daar valt tenslotte maar weinig geld aan te verdienen.

Door middel van dit briefje willen we jullie informeren over de gang van zaken en over de afbraak van sociale huur in de Pijp. Voor vragen en of informatie kun je bij ons langs komen.

Vriendelijke groeten, de krakers van 228-230

This entry was posted in Kraaknieuws uit de Pijp. Bookmark the permalink.