30.08.2007 Actie tegen Eigen Haard

Afgelopen donderdagmiddag hebben sympathisanten van het gekraakte Verbindingblok in de Pijp de voordeur van woningcorporatie Eigen Haard dichtgespijkerd. Door de verkoop van sociale huurwoningen dwingt Eigenhaard mensen met een lager inkomen de stad te verlaten. Door sociale huur te vervangen met koop kunnen alleen de rijkere yuppen nog in de binnenstad wonen. De actie is gedaan tegen een systeem waarin er steeds meer ruimte is voor rijken en armeren steeds meer in de verdrukking komen.

De actie van vandaag is een reactie op de SEON- knokploeg die Eigen Haard vrijdagochtend 3 augustus heeft gestuurd. De knokploeg drong de pas gekraakte etage Verbindingstraat 15hs binnen en heeft die totaal uitgesloopt. De woning is inmiddels weer gekraakt, de schade is onvoorstelbaar. Eigenhaard heeft dit al vier keer eerder gedaan.

Vloeren werden met kettingzagen kapot gezaagd, alle sanitair met voorhamers vernield en krakers en omwonenden geïntimideerd. Deze opstelling van Eigen Haard is belachelijk aangezien de woningen gesloopt gaan worden, tot de sloop kunnen krakers er wonen. Het is niet de eerste keer dat de woningzoekenden op deze agressieve manier met de corporatie worden geconfronteerd.

De woningen aan de Verbindingstraat zijn begin jaren 90 met enorme subsidies door de lokale overheid aan Eigen Haard gegeven. De corporatie werd de taak meegegeven om voor de verhuur en het onderhoud zorg te dragen. Nu 15 jaar later heeft Eigenhaard niets aan onderhoud gedaan. De meeste huurders zijn weggepest door de vele klachten over het onderhoud. Eigen Haard heeft inmiddels een plan ontwikkeld met de woningen. De sociale huurwoningen zullen allemaal door de corporatie gesloopt worden en er zal 100% dure koop op deze plek verrijzen. Dat gemeenschapsgeld op deze manier door een corporatie wordt omgezet in harde cash is totaal asociaal.

De sympathisanten van het Verbindingsblok zullen de krakers aldaar blijven ondersteunen in hun strijd tegen de uitverkoop van de huurwoningen. En iedere keer wanneer Eigen Haard een knokploeg zoals vrijdag ochtend stuurt zal dit beantwoord worden door acties.

We wijken niet voor Eigen Haard en haar knokploeg!

Handen af van het Verbindingsblok en alle sociale huur in Amsterdam!

Sympathisanten van het Verbindingsblok

meer foto┬┤s

This entry was posted in Kraaknieuws uit de Pijp. Bookmark the permalink.