De reguliere media aan het woord over de herontruiming

Krakers aangehouden na ontruiming

RTV N-H 4 april 2006

AMSTERDAM Bij de ontruiming van een kraakpand aan de Van Ostadestraat in Amsterdam heeft de politie dinsdag 24 mensen opgepakt. In eerste werden vijf krakers opgepakt in het pand. Toen 19 sympathisanten het nabijgelegen stadsdeelkantoor binnenstormden, moest opnieuw worden ingegrepen.

De politie zette het waterkanon in toen krakers en omstanders met verfbommetjes gooiden.

De krakers bezetten het pand vrijdag voor de tweede keer, nadat de ME het op 21 maart had ontruimd. Volgens de krakers is het pand van een stroman van de geliquideerde advocaat Evert Hingst.

Pand Van Ostadestraat weer ontruimd

AT5 4-4-2006

Het kraakpand aan de Van Ostadestraat 137 is opnieuw ontruimd. De politie had het pand twee weken geleden ook al ontruimd, maar het pand werd afgelopen weekend herkraakt.

Dinsdag rukte de politie met groot materieel uit om het pand opnieuw in te nemen. De Mobiele Eenheid arresteerde binnen vijf krakers. De politie pakte later negentien personen op die het nabijgelegen stadsdeelkantoor bestormden.

Het pand heeft vorig jaar deel uitgemaakt van een vastgoeddeal, waarbij de inmiddels geliquideerde Evert Hingst optrad als kopende en/of verkopende partij.

Tientallen arrestaties bij ontruiming

Parool 4-4-06

AMSTERDAM – Bij de ontruiming van een kraakpand aan de Van Ostadestraat in Amsterdam heeft de politie dinsdagmiddag 24 mensen opgepakt. In eerste instantie pakte de mobiele eenheid (ME) vijf krakers op in het pand in De Pijp. Toen negentien symphatisanten het nabijgelegen stadsdeelkantoor binnenstormden, moest de politie opnieuw ingrijpen.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de arrestanten overgebracht naar diverse politiebureaus. De symphatisanten wilden het gemeentekantoor niet vrijwillig verlaten en werden daarom wegens lokaalvredebreuk opgepakt. Ook hebben ze zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan bedreiging en vernieling, aldus de zegsman.

De ME viel het pand even na 13.00 uur binnen. De politie moest het waterkanon inzetten toen krakers en omstanders met verfbommetjes gooiden. De krakers bezetten het pand afgelopen vrijdag voor de tweede keer, nadat de ME het op 21 maart ook al had ontruimd. Volgens de krakers is het pand van een stroman van de geliquideerde advocaat Evert Hingst. (ANP)

Ontruiming kraakpand van Ostadestraat

Geen Stijl 4-4-06

Bij de ontruiming van een kraakpand aan de Van Ostadestraat in Amsterdam heeft de politie dinsdagmiddag ongeveer dertig mensen opgepakt. In eerste instantie pakte de mobiele eenheid (ME) vijf krakers op in het pand in De Pijp, maar bij een opstootje buiten moest de politie opnieuw ingrijpen. Wat er zich precies heeft voorgedaan, kon een woordvoerder van de politie nog niet zeggen.

De eerste foto’s zijn reeds binnengekomen via onze linktips.Tipt u ook even mee?

Update: De ME viel het pand even na 13.00 uur binnen. De politie moest het waterkanon inzetten toen krakers vanuit het pand en vanaf de straat met verfbommetjes gooiden. De krakers bezetten het pand afgelopen vrijdag voor de tweede keer, nadat de ME het op 21 maart ook al had ontruimd. Volgens de krakers is het pand van een stroman van de geliquideerde advocaat Evert Hingst. Meer foto’s via onze kameraden van Indymedia.

Krakers opgepakt bij ontruiming

Metro 5-4-06

BIJ DE ONTRUIMING van een kraakpand aan de Van Ostadestraat in Amsterdam heeft de politie dinsdagmiddag ongeveer dertig mensen opgepakt. In eerste instantie pakte de mobiele eenheid (ME) vijf krakers op in het pand in De Pijp, maar bij een opstootje buiten moest de politie opnieuw ingrijpen. Wat er zich precies heeft voorgedaan, kon een woordvoerder van de politie nog niet zeggen.

De ME viel het pand even na 13.00 uur binnen. De politie moest het

waterkanon inzetten toen krakers vanuit het pand en vanaf de straat

met verfbommetjes gooiden. De krakers bezetten het pand afgelopen

vrijdag voor de tweede keer, nadat de ME het op 21 maart ook

al had ontruimd. Volgens de krakers is het pand van een stroman

van de geliquideerde advocaat Evert Hingst. ANP

Advocaat van onderwereld

• Evert Hingst stond bekend als de advocaat van de onderwereld. Hij

werd eind vorig jaar geliquideerd voor zijn kantoor in de Pijp.

Sympathisanten van krakers nog vast

AT5 5-4-2006

Van de 24 personen die de politie dinsdagmiddag arresteerde bij de ontruiming van een kraakpand in de Van Ostadestraat in De Pijp, zijn er vijf vrijgelaten. Negentien personen zitten nog voor verhoor vast.

De Mobiele Eenheid viel dinsdag rond 13.00 uur het pand binnen en pakte vijf krakers op.

Verderop arresteerde de politie negentien sympathisanten bij het stadsdeelkantoor wegens lokaalvredebreuk, omdat zij het gemeentekantoor niet vrijwillig wilden verlaten. Ook hebben ze zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan bedreiging en vernieling.

This entry was posted in v Ostadestraat 137. Bookmark the permalink.