Kraak G. Metsusstraat 6

Vredes-bezetting Gabriel Metsusstraat 6

Vandaag hebben wij, de gezamelijke kraakgroepe

n, een

pand bezet aan de Gabriel Metsustraat. Dit

als anti-oorlogsactie, naar aanleiding van een steeds groter wordende oorlogsdreiging en de oorlogslust van mijnheer G.W. Bush.

Voor deze locatie (Gabriel Metsusstraat 6) is gekozen, omdat het pand schuin tegenover het Amerikaanse consulaat is gevestigd. Het pand zal uit protest tegen de komende oorlog worden bezet en er zullen verschillende anti-oorlogsgroepen ondergebracht worden.

Het machtsvertoon van de Verenigde Staten begint danig uit de klauwen te lopen. Onder het mom van “war on terrorism” worden allerlei mensen, groeperingen en bevolkingsgroepen onderdrukt en opgejaagd. Alles wat niet in het straatje past van cowboy Bush en vrienden moet verdwijnen. Ook in Nederland ontkomen we niet aan deze oorlogszucht. Allerlei vreedzame anti-oorlogsacties worden met steeds meer repressie door politie en overheid aangepakt, het simpel krijten met stoepkrijt tegen deze nieuwe oorlog bij het Amerikaans consulaat of de Amerikaanse Ambassade levert al arrestaties op. Dit terwijl Amerika laatst nog heeft duidelijk gemaakt dat als er ooit een Amerikaanse soldaat voor het internationale gerechtshof in Den Haag terecht wordt gesteld, Nederland een aanval moet verwachten.

Een ander duidelijk voorbeeld is de 6 dagen per week aanwezige tank voor de deur van het consulaat, de patrouillerende marechaussee. Naast de vaste politiepost aan de buitenkant van het hek staat sinds enige tijd zelfs een tweede binnen het hek. De Amerikanen dulden dus geen pottenkijkers, terwijl zij wel eisen van andere landen dat alles tot inde puntjes uitgeplozen wordt door de inspecties. Dat de Verenigde Staten zelf ook vele kernwapens heeft wil men wel eens vergeten. Alle pogingen van activisten om dit door middel van burgerinspecties aan te kaarten, worden met veel geweld de kop ingedrukt.

Ondanks massale burgerprotesten over de hele wereld, waar miljoenen mensen demonstreerden voor vrede, willen George W. Bush en zijn kompanen koste wat kost hun volgende oorlog doorvoeren. Hierbij gesteund door onze eigen Nederlandse regering en de Amsterdamse Gemeenteraad die militair materieel langs schiphol en de havens laten doorvoeren. Blijkbaar zijn gewone demonstraties niet meer genoeg en zijn er andere acties nodig om Bush en kompanen te laten zien dat wij, de mensen, het niet langer pikken. Daarom kiezen wij voor deze een confronterende actie om te laten zien dat de Amerikaanse overheid niet waar dan ook ter wereld kan regeren met de macht van kannonen, tanks en ander vernietigend oorlogstuig. Dit pand zal een mooie basis zijn om verdere vredescampagnes te organiseren.

Yankees Raus

De kraakgroepen

Een paar foto´s

This entry was posted in Kraaknieuws uit de Pijp. Bookmark the permalink.