Krakers zijn laksheid gemeente tegen vastgoedmaffia zat

Amsterdam, 31 maart 2006

Vandaag vrijdag 31 maart om ongeveer 23:55 hebben de gezamelijke Kraakgroepen van Amsterdam de op 21 maart j.l. ontruimde woningen aan de Van Ostadestraat 137 herkraakt.  Het pand is een van de vier in beslag genomen panden van de in November geliquideerde ex-advocaat en witwasser Evert Hingst. (bekijk de foto’s van de herkraak)

Op 21 maart werden onder andere de Amstel 4, de Bilderdijkstraat 82 en de Van Ostadestraat 137 ontruimd. De Amstel is eigendom van de kringen rond de vermoorde John Mieremet. Bij de Bilderdijkstraat gaat het om de omstreden speculant Nicolaas Sandmann. De Van Ostadestraat is gekocht door de eveneens geliquideerde Evert Hingst.

De krakers zijn het zat hoe de gemeente zich met haar ontruimingsbeleid in blijft zetten voor de vastgoedmaffia in de stad. Na de ontruiming is het pand teruggegeven aan Roger Horn de compagnon van Hingst. Net als Hingst was Horn “werkzaam” voor Cassius Vastgoed BV. Stroman Andy Groenewoud, “directeur” van Cassius, is echter in januari voor witwassen veroordeeld tot tweeenhalf jaar cel.

De gemeente speelt een vuile rol: “De burgmeester geeft een volslagen idioot signaal af als hij in een tijd van zulke enorme woningnood belastinggeld uitgeeft om panden te ontruimen voor  nederlands beruchtste vastgoed-criminelen.”, aldus de kraakgroepen.

Met de kraak van de Van Ostadestraat 137 in december 2005 vestigde Kraakgroep de Pijp er de aandacht op dat crimineel vekregen zwart geld door investeringen in vastgoed in de volkswijken wordt witgewassen. Volgens de Kraakgroep resulteren deze witwaspraktijken in leegstand en verkrotting. De kraakgroep komt hiermee op voor de belangen van de huurders en de woningzoekenden.

This entry was posted in v Ostadestraat 137. Bookmark the permalink.